Just food News 3/2022

21.12.2022 klo 8.51
Reilu ruokamurros onnistuu yhteistyöllä

Just foodin tekemä tutkimus reilun ruokamurroksen edistämiseksi on tullut entistä ajankohtaisemmaksi, kun huoltovarmuus ja ruuan riittävyys ovat nousseet puheenaiheiksi myös Suomen kontekstissa. Ruokaturvan perustana on hyvin toimiva, reilu ja kestävä ruokajärjestelmä, jonka eteen tutkijamme ovat tehneet töitä myös kuluneen syksyn aikana. Emme tee työtämme yksin vaan tiiviissä yhteistyössä ruokajärjestelmän eri toimijoiden kanssa.

Hankkeemme on nyt puolivälissä ja olemme syksyn aikana julkaisseet tähän astisen työmme tulokset kokoavan raportin, sekä raportissa esitettyihin tuloksiin pohjautuvat politiikkasuositukset. Näistä ja muista ajankohtaisista asioista voit lukea tästä uutiskirjeestä. Seuraa meitä myös ensi vuonna, jolloin julkaisemme jotain ihan uuutta: reiluustyökalun!

Kiitos hyvästä yhteistyöstä kuluneen vuoden aikana ja jatkakaamme sitä ensi vuonna. Levollista joulun aikaa, Marjatta Selänniemi.

Suomi tarvitsee vahvan kestävän ruokajärjestelmän strategian - Just food -hankkeen uusi raportti ja politiikkasuositukset on julkaistu
© Just food

Raportista löydät paljon perustietoa siitä, miten kohti kestävämpää ja ilmastoviisaampaa ruokajärjestelmää voidaan siirtyä siten, että siirtymä on reilu sekä sosiaalisesti että taloudellisesti. Politiikkasuositukset kokoavat murrospolut tiiviiseen pakettiin.


Ruoka murroksessa -podcastin uusia jaksoja
© Just food

Syksyn aikana teimme taas uusia jaksoja, uusien mielenkiintoisten vieraidemme kanssa. Puhumme mm. ilmastoviisaasta kouluruoasta sekä yritysten yhteiskunnallisesta vastuusta reilun ruokamurroksen vetureina. Ota kuunteluun!


Miten siirtyä reilusti kohti ilmastoviisasta ruokajärjestelmää? Tieteen päivillä 13.1.2023
© Just food

Just foodin tutkijat puhuvat Tieteen päivillä siitä, miten ruokamurros ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä oikeudenmukaisesti ja kestävästi. Sessio järjestetään Helsingissä ja se on myös katsottavissa suorana lähetyksenä YouTubessa Tiedetv-kanavalta. Tervetuloa mukaan!


Laitumia, syysviljoja ja hyönteispölytteisiä kasveja – peltojen monimuotoisuutta voi edistää kasvivalinnoilla
© Just food

Kaksi vuotta sitten joukko tutkijoita kartoitti tavanomaisia ja luomuviljeltyjä peltoja, joilla kasvoi viljoja, öljykasveja, härkäpapua, kaaleja ja nurmea. Tavoitteena oli selvittää, eroaako luonnon monimuotoisuus eri viljelykasvien ja tuotantotapojen välillä. Nyt saamme lukea tuloksia Marjaana Toivosen blogista.


Strategic Research - Scientific Conference: A fair, just and sustainable society 12.-13.10.2022, Helsinki
© Just food

Lokakuussa osallistuimme ja pidimme esitelmiä Strategisen tutkimuksen tieteellisessä konferenssissa, jonka kattoteemana oli Reilu, oikeudenmukainen ja kestävä yhteiskunta. Esitelmien tiivistelmät löytyvät verkkosivuilta.


  • Tulosta sivu