Toimintavarmaan ruokajärjestelmään -webinaari 4.11.2020 klo 15.00-17.00

 

Kestääkö vai katkeaako?

Ruoka ja resilienssi - mistä on kyse? Kuinka ruokajärjestelmän resilienssiä voidaan vahvistaa?

Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamat hankekonsortiot kutsuvat ruokajärjestelmän toimijoita, päättäjiä ja tutkijoita keskustelemaan toimintavarman ruokajärjestelmän edellytyksistä. Tervetuloa pohtimaan ruokaturvan toteutumista kriiseissä ja muutoksissa!

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Kaisa Karttunen, Just food -hankkeen vuorovaikutusvastaava e2 Tutkimuksesta.

Ohjelma

Tervetuloa!

  • Ruoka ja resilienssi – mistä on kyse? Professori Helena Kahiluoto, LUT-yliopisto, FOOD-ohjelmajohtaja, Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN), Suomen Akatemia
  • Operationalizing planetary health, Professor in Global Food Policy and Ethics Jessica Fanzo, Johns Hopkins University, USA
  • Resilienssi ja planetaarinen ruokavalio Suomessa, Anne-Maria Pajari, Helsingin Yliopisto, Leg4Life -konsortion johtaja (FOOD)
  • Kaupan rooli ruokaketjun yhteispelissä, vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa, S-ryhmä
  • Ruokaketjun peruskivi – osaava viljelijä, Juha-Pekka Aikola, NordicPlantProtein - Vihreä Härkä -tuotteet, STN MULTA (FOOD)
  • Ruokajärjestelmän murros ja haavoittuvat ryhmät, Teea Kortetmäki, tutkijatohtori Jyväskylän yliopisto, Reilu Ruokamurros - Just food (FOOD)
  • Huoltovarmuusnäkökulma, valmiusasiamies Juha Mantila, Huoltovarmuuskeskus
  • Kroonistuvien kriisien yhteiskuntapoliittiset jännitteet, ympäristöpolitiikan professori Janne I. Hukkinen, Helsingin yliopisto, WISE-konsortion johtaja (ADAPT)
  • Joustava ja kestävä ruokaketju - ruokaturvan eettinen koodisto, sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa, Helsingin yliopisto, ETAIROS (STEER)

Webinaari käynnistää toimijoiden, tutkijoiden ja päättäjien välisen vuorovaikutusprosessin, jonka tavoitteena on vahvistaa ruokajärjestelmän resilienssiä eli sieto-, sopeutumis- ja muutoskykyä tutkimusperustaisen päätöksenteon avulla.

Ilmoittautuminen

Tervetuloa!

 
Julkaistu 13.10.2020 klo 8.58, päivitetty 19.10.2020 klo 16.07

  • Tulosta sivu