Kumppanuusmaataloustapaaminen: Kumppanuusmaatalouden reilut maksumallit

 

Aika: Lauantai 5.9.2020, työpaja klo 10–16 sekä talkoot klo 16–18
Paikka: Vantaan alueen Steinerkoulu, Satakielentie 5, 01450 Vantaa sekä Kaupunkilaisten oma pelto, Anttilantie 11, 01450 Vantaa
Tilaisuuden alkuosiota on myös mahdollista seurata etäyhteydellä Zoom-palvelun kautta.
Kohderyhmä: Kumppanuusmaatalousyhteisöjen viljelijät, kuluttajat ja muut jäsenet

Tule mukaan keskustelemaan!

Kumppanuusmaatalous on ruuan tuotannon, jakelun ja kuluttamisen malli, joka perustuu toiminnan avoimuuteen, tuottajien ja kuluttajien läheisiin kontakteihin sekä riskien reiluun jakoon osallisten välillä. Toiminta voi kuitenkin näyttäytyä ulospäin hyvin toimeentulevien mahdollisuudelta hankkia puhdasta ja reilusti tuotettua ruokaa. Myös kulujen kattaminen ja tuottajien toimeentulo herättävät kysymyksiä.

Tilaisuudessa keskustellaan erilaisista mahdollisuuksista huomioida kumppanuusmaatalouden osallistujien taloustilanne heiltä kerättävissä satomaksuissa. Samalla on tärkeää varmistaa myös tuottajien riittävä toimeentulo. Käytännön kokemuksia erilaisista maksumalleista kertovat pitkäaikaiset kumppanuusmaatalouksien toimijat: Rita Amundsen Øverland Andelslandbrukista, Norjasta ja Sebastian Klein Saksan kumppanuusmaatalousverkosto Netzwerk Solidarische Landwirtschaftista.

Lisäksi Suomen ensimmäinen kumppanuusmaatalous Kaupunkilaisten oma pelto esittelee toimintaansa ja tapahtuman yhteydessä sinulla on myös mahdollisuus osallistua talkoisiin Kaupunkilaisten omalla pellolla Vantaalla.

Ohjelma:

klo

10.00 Aamukahvi

10.15 Tervetuloa & esittäytymiskierros

Johdatus päivän teemaan, alustukset:

  • Viisitoista vuotta kumppanuusmaataloutta Norjassa: kokemuksia reilusta ja joustavasta maksumallista. Rita Amundsen, Øverland Andelslandbruk, Norja
  • Introduction of German CSA (Solawi) and bidding round models. Building living communities. Sebastian Klein, Solawi-verkosto (Saksa)
  • Kaupunkilaisten oma pelto: Suomen ensimmäinen kumppanuusmaatalous. Olli Repo, Kaupunkilaisten oma pelto, Suomi

13.15 Lounas

14.00 Ryhmäkeskustelua ja -työskentelyä

16.00 Talkoot & talkooeväät (varustaudu säänmukaisin ja ulkotöihin sopivin varustein)

18.00 Tilaisuuden päätös. Hyvää kotimatkaa!

Työpajassa huolehdimme turvallisuudesta käsihygienialla ja turvavälein. Myös osallistujamäärää on rajoitettu. Mikäli mahdollista, voit ottaa mukaasi maskin. Työpajan ryhmäkeskusteluja hyödynnetään Reilu ruokamurros -hankkeen tutkimuksessa. Hankkeen tietosuojailmoitus.

Järjestäjät:

Kaupunkilaisten oma pelto, Olli Repo, olirepo@gmail.com;

Kumakka - Kumppanuusmaataloudella kestävyyttä, kilpailukykyä ja maatalouden arvostusta -hanke, Ritva Mynttinen, ritva.mynttinen@helsinki.fi;

Reilu ruokamurros – Just food -hanke, Riikka Aro, riikka.aro@jyu.fi

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu paikan päälle tilaisuuteen 31.8.2020 mennessä. Ilmoita samalla mahdolliset ruokarajoitteet, ja osallistutko sekä työpajaan että talkoisiin. Osallistujamäärä paikan päällä korkeintaan 30 henkilöä. Tilaisuuden alkuosiota on myös mahdollista seurata etäyhteydellä Zoom-palvelun kautta.

Lisätietoa:

Anni Turunen, anni.e.turunen@jyu.fi.

Tervetuloa!

Julkaistu 12.8.2020 klo 16.34, päivitetty 23.9.2020 klo 10.14

  • Tulosta sivu