Lautasella juuri nyt

img
Konsortiotapaaminen summasi hankkeen ensimmäisen vuoden tuloksia 11.9.2020
Just food – Reilu ruokamurros -hankkeessa on nyt yksi vuosi työtä takana. Paljon on jo tapahtunut ja saatu aikaan. Nyt tutkijoilla on edessä kiireinen syksy, kun aineistoja päästään tutkimaan.
Lue lisää
img
Ruokaturvassa on huomioitava myös ekologinen kestävyys 11.9.2020
Ruokapalvelut ovat keskeinen osa suomalaista ruokaturvaa ja huoltovarmuutta. On tärkeää, että ruokaturvassa huomioidaan myös ekologinen kestävyys, kirjoittaa Minna Kaljonen SYKEn Ratkaisuja-blogissaan.
Lue lisää
img
Mitä on peltojen biodiversiteetti ja miksi sitä kannattaa tutkia? 11.9.2020
Just food -hankkeessa on käynnissä peltojen monimuotoisuustutkimus, jossa selvitetään viljelykasvin ja viljelytavan vaikutusta peltojen biodiversiteettiin. Tässä jutussa avaamme termejä.
Lue lisää
img
Pölyttäjälaskijan matkassa tutkimuspelloilla 11.9.2020
Aurinko kurkkii pilvien lomasta ja ilmassa on vain pieni tuulenvire. Keli on otollinen pölyttäjien havainnointiin, sillä lämmin ja tyyni sää saa hyönteiset liikkeelle. Seurataan pölyttäjälaskija Elina Karimaan matkaa peltojen kasvillisuudessa.
Lue lisää
Uutisarkistoon
Julkaistu 7.11.2019 klo 9.13, päivitetty 8.1.2020 klo 15.41