Hyppää sisältöön
2022 Just food murrospolkukuva suomeksi

Suomi tarvitsee yhdessä tehdyn, eteenpäin katsovan, kestävän ja reilun ruokastrategian.

Kestävä, toimiva ja terveyttä edistävä ruokajärjestelmä on myös osa kokonaisturvallisuutta.

Lue lisää vaaliviesteistämme!

Lautasella juuri nyt

Just Food hiilikannutinkokeilunostoon mansikat
Helppous, hinta ja maistuvuus auttaisivat kansalaisia pienentämään ruoan hiilijalanjälkeä - luotettavaa tietoa tarvitaan 20.4.2023
Mikä kannustaa suomalaisia vähähiiliseen ruokavalioon? Millaisia ovat kansalaisille sopivat reilut, ripeät ja oikeudenmukaiset keinot ruoan hiilijalanjäljen pienentämiseen? Miten keinoja voi ottaa käyttöön?
Lue lisää
img
Riittääkö maatalouspolitiikka vai tarvitaanko ruokastrategia? 17.4.2023
Julkisuudessa käydyn keskustelun perusteella ainakin osa toimijoista kokee, että kotimainen ruokajärjestelmä vain ajelehtii muuttuvassa maailmassa ja on vaarassa päätyä tilanteeseen, joka on kaukana optimaalisesta, kirjoittaa Jyrki Niemi Just food -blogissaan.
Lue lisää
Just Food hiilikannutinkokeilunostoon mansikat
Kansalaisten ruoka-aika -työpajasarjan päätöstilaisuus 27.3.2023
Tutkimushankkeet ORSI ja Just food selvittivät suomalaisten kannustimia vähähiiliseen ruokavalioon puoli vuotta kestäneessä työpajasarjassa. Tervetuloa kuulemaan tämän työn tuloksia torstaina 20.4. klo 13-16.
Lue lisää
img
Tutkimuksen viesti uudelle eduskunnalle 23.3.2023
Kuvasimme yhdessä Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen FOOD-ohjelman hankkeiden tutkijoiden kanssa videon uudelle eduskunnalle.
Lue lisää
img
Kauppa planetaarista ruokavaliota edistämässä 28.2.2023
Kuluttajien aktiivinen ohjaaminen kohti kestävää kulutusta on tapa, jolla kauppa voi osallistua ruokamurroksen edistämiseen, kirjoittaa Tunnu Orre Just food blogissaan.
Lue lisää
img
Ruoka murroksessa -podcastissa kysytään miten kasvipohjaiset tuotteet muuttavat ruokajärjestelmäämme? 6.2.2023
Kasvipohjaisten tuotteiden valikoima on meillä Suomessa huikea. Miten ne muuttavat ruokajärjestelmäämme? Siitä keskustelemme tämänkertaisessa jaksossamme.
Lue lisää
img
Reilu ruokamurros onnistuu yhteistyöllä 20.12.2022
Just foodin tekemä tutkimus reilun ruokamurroksen edistämiseksi on tullut entistä ajankohtaisemmaksi, kun huoltovarmuus ja ruuan riittävyys ovat nousseet puheenaiheiksi myös Suomen kontekstissa.
Lue lisää
Lisää puheenvuorojamme

Ruoka murroksessa -podcast avaa hankalia käsitteitä ja herättelee keskustelua reilusta ruokamurroksesta. Tuomme mukaan mielenkiintoisia puhujavieraita ruokajärjestelmän eri puolilta – tutkijoita, asiantuntijoita ja tavallisia ihmisiä. Kuuntele nyt!

  • Tulosta sivu