Hyppää sisältöön

Elokuussa 2023 julkistimme Reiluustyökalun, joka on tarkoitettu ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden arviointiin. Tartu toimeen ja ota työkalu käyttöön!

Lue lisää Reiluustyökalusta.

Lautasella juuri nyt

img
Ruokavaliot ovat osa terveys- ja ympäristöhaasteiden ratkaisua – uudet ravitsemussuositukset kaikkien käyttöön 28.8.2023
Just food ja Leg4Life ovat vuodesta 2019 alkaen tutkineet ruokajärjestelmän mahdollisuuksia ja keinoja siirtymässä kohti terveellisempää ja kestävämpää ruokajärjestelmää. Julkaisimme 12.9. hankkeiden yhteisen ravitsemussuositusten uudistustyöhön liittyvän politiikkasuosituksen.
Lue lisää
img
Reiluustyökalun julkistamiswebinaari 24.8. klo 10: Miten ruokajärjestelmän toimijat voivat arvioida ympäristötekojen oikeudenmukaisuutta? 29.6.2023
Elokuussa 2023 julkistamme Reiluustyökalun, joka on tarkoitettu ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden arviointiin. Työkalun pohjana on tieteellinen tutkimustyö ja se on tarkoitettu sekä yrityksien, politiikan tekijöiden, että järjestöjen käyttöön.
Lue lisää
img
Matkalla reiluun, ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään 28.6.2023
Just food -tutkimus on painottanut tarvetta saada Suomeen kansallinen strategia, joka tukisi siirtymää kohti oikeudenmukaisempaa, monimuotoisuutta suojelevaa ja ilmastokestävää ruokajärjestelmää. Olemme pitäneet tätä esillä kevään aikana lukuisissa eri yhteyksissä.
Lue lisää
Just Food hiilikannutinkokeilunostoon mansikat
Helppous, hinta ja maistuvuus auttaisivat kansalaisia pienentämään ruoan hiilijalanjälkeä - luotettavaa tietoa tarvitaan 20.4.2023
Mikä kannustaa suomalaisia vähähiiliseen ruokavalioon? Millaisia ovat kansalaisille sopivat reilut, ripeät ja oikeudenmukaiset keinot ruoan hiilijalanjäljen pienentämiseen? Miten keinoja voi ottaa käyttöön?
Lue lisää
img
Riittääkö maatalouspolitiikka vai tarvitaanko ruokastrategia? 17.4.2023
Julkisuudessa käydyn keskustelun perusteella ainakin osa toimijoista kokee, että kotimainen ruokajärjestelmä vain ajelehtii muuttuvassa maailmassa ja on vaarassa päätyä tilanteeseen, joka on kaukana optimaalisesta, kirjoittaa Jyrki Niemi Just food -blogissaan.
Lue lisää
Just Food hiilikannutinkokeilunostoon mansikat
Kansalaisten ruoka-aika -työpajasarjan päätöstilaisuus 27.3.2023
Tutkimushankkeet ORSI ja Just food selvittivät suomalaisten kannustimia vähähiiliseen ruokavalioon puoli vuotta kestäneessä työpajasarjassa. Tervetuloa kuulemaan tämän työn tuloksia torstaina 20.4. klo 13-16.
Lue lisää
img
Tutkimuksen viesti uudelle eduskunnalle 23.3.2023
Kuvasimme yhdessä Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen FOOD-ohjelman hankkeiden tutkijoiden kanssa videon uudelle eduskunnalle.
Lue lisää
Lisää puheenvuorojamme

Ruoka murroksessa -podcast avaa hankalia käsitteitä ja herättelee keskustelua reilusta ruokamurroksesta. Tuomme mukaan mielenkiintoisia puhujavieraita ruokajärjestelmän eri puolilta – tutkijoita, asiantuntijoita ja tavallisia ihmisiä. Kuuntele nyt!

  • Tulosta sivu