Hyppää sisältöön

 

Reilu ruokamurros eli Just food -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti.

Lautasella juuri nyt

img
Ruoka murroksessa -podcastissa astellaan murrospoluilla 12.2.2021
Ruoka murroksessa -tiedepodcastin kolmannessa jaksossa puhumme politiikkaa ja astelemme murrospoluilla kohti reilua, kestävää ja ilmastoviisasta ruokajärjestelmää.
Lue lisää
vihreät sipulinvarret
Murrospoluista apua arviointiin: mitä vaikutuksia on ruokajärjestelmän päästövähennystoimilla? 8.2.2021
Päästövähennysten vaikutusten arviomiseksi Just Food on kehittänyt viisi murrospolkua, joiden avulla voidaan tarkastella miten vaikutukset jakautuvat eri väestöryhmille eri alueilla.
Lue lisää
img
Tie kohti ruokakansalaisuutta käy kouluruokalan kautta 16.12.2020
Tämän päivän koululaiset ovat huomisen ilmastoviisaita ruokailijoita, kirjoittavat Roosa Ritola ja Taneli Pudas Just food Blogissaan.
Lue lisää
img
Ruoka murroksessa -podcast pohtii mitä on ruokamurroksen reiluus? 15.12.2020
Toisessa jaksossa keskustelemme oikeudenmukaisuudesta. Mikä sitten on reilua ja miten ilmastoviisas ruokamurros toteutetaan ilman syyllistämistä?
Lue lisää
img
Policy rekommendationer för matsystems rättvis omställning - Just Food Policy Brief publicerad 10.12.2020
En rättvis matrevolution kräver en politik som samordnar olika mål samt ett brett deltagande, sammanfattar projektets första policy rekommendation.
Lue lisää
img
Eteenpäin kuin juna, koronasta huolimatta! 16.11.2020
Onpa ollut vuosi! Ihmisten kasvokkain kohtaamisesta ja vuorovaikutuksesta inspiroitumista on vaikea korvata. On jouduttu opettelemaan joustavuutta ja uudenlaisia työskentelytapoja. Hankaluuksista huolimatta eteenpäin on menty, kirjoittaa Kaisa Karttunen uutiskirjeessä.
Lue lisää
img
Toimintavarmaan ruokajärjestelmään -webinaari avasi resilienssikeskustelua 16.11.2020
Strategisen tutkimuksen FOOD-ohjelman hankkeet yhdistivät voimansa ja järjestivät keskustelun ruokajärjestelmän resilienssistä marraskuun alussa.
Lue lisää
img
Melko reilua ilmastopolitiikkaa 9.11.2020
Oikeudenmukaisia ilmastopolitiikan keinoja ruokajärjestelmässä pohtivat Suvi Huttunen ja Ari Paloviita Just food Blogissaan.
Lue lisää
Lisää puheenvuorojamme
  • Tulosta sivu