Reilu ruokamurros eli Just food -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti.

Ajankohtaista

img
Hankkeen konsortiotapaamisessa tavoitteet selkeytyivät 12.3.2020
Just food -hankkeen konsortiotapaamisessa otettiin iso harppaus käsitteiden määrittelytyössä ja kirkastettiin tavoitteita Bosgårdin maatilalla Porvoossa.
Lue lisää
img
Pohjoisen ilmastoviisas ruokavalio 10.3.2020
Miten koostaa ruokavalio, joka on sekä terveellinen itselle että hyväksi ilmastolle ja vielä maistuu hyvältä?
Lue lisää
img
Tutkittua tietoa ohjaamaan ruokapalveluiden työtä reilumpaan suuntaan 26.2.2020
Just food -hankkeessa selvitetään yhteistyössä tutkimuskumppaneiden kanssa miten eri tavoin ympäristöystävällistä ruokailua voidaan edistää kouluissa.
Lue lisää
img
Peltolohkoja halutaan luonnon monimuotoisuuden tutkimukseen – tieto tukee päätöksentekoa 25.3.2020
Suomen ympäristökeskus ja Luonnonvarakeskus toteuttavat ensi kesänä mittavan peltoeliöstön monimuotoisuutta selvittävän kartoituksen Etelä-Suomessa, johon kutsumme nyt viljelijöitä mukaan.
Lue lisää
Just food slogan
Mikä on Reilu ruokamurros eli Just food -hanke? 16.1.2020
Just food -hanke tutkii miten harpataan kohti kestävää, terveellistä ja ilmastoystävällistä ruokajärjestelmää oikeudenmukaisesti. Kuusivuotinen hanke käynnistyi kesällä 2019 ja se on osa STN:n FOOD-ohjelmaa.
Lue lisää
img
Just food kartoittaa tutkimustarpeita sidosryhmiensä kanssa 16.1.2020
Hankkeen ensimmäiseen sidosryhmätilaisuuteen osallistui lähes 80 ruoka-alan toimijaa mm. hallinnosta, yritysmaailmasta, järjestöistä ja tutkimuksesta. Tapaamisen tavoitteena oli tunnistaa ruokamurroksen kipukohtia sekä kartoittaa tutkimustarpeita.
Lue lisää
img
Miten ruokajärjestelmästä tehdään reilu? 12.3.2020
Tutkija Kaisa Karttunen on sitä mieltä, että ruokajärjestelmät kaikkialla maailmassa tarvitsevat ravistelua. Nykyisellään järjestelmät eivät tuota toivottuja tuotoksia, kuten hyvää ravitsemusta kaikille ja riittävää toimeentuloa viljelijöille.
Lue lisää