Hyppää sisältöön

Ruoka murroksessa -podcast avaa hankalia käsitteitä ja herättelee keskustelua reilusta ruokamurroksesta. Tuomme mukaan mielenkiintoisia puhujavieraita ruokajärjestelmän eri puolilta – tutkijoita, asiantuntijoita ja tavallisia ihmisiä. Kuuntele nyt!

Lautasella juuri nyt

img
Ruoka murroksessa podcastissa pöydällä maaperän päästövähennyskeskustelu 10.5.2021
Viidennessä jaksossa puhutaan pelloista. Miten vähennetään päästöjä ja lisätään hiilen sitoutumista maaperään? Hanna Jensenin johdolla maaperästä, tutkimuksesta ja vähän politiikastakin keskustelemassa Johan Åberg ja Heikki Lehto.
Lue lisää
img
Pohdiskelua tiedontarvitsijoista ja tutkimuksen vaikuttavuudesta 27.4.2021
Hankkeena meillä on vastuu siitä, että tutkimus etenee ja päätösten valmistelijat ja tekijät saavat käyttöönsä tietoa sopivasti paketoituna, kirjoittaa Kaisa Karttunen kevään uutiskirjeessä.
Lue lisää
img
Ruokaa saa muualtakin kuin kaupasta ja monimuotoisuutta voi ylläpitää jokainen pihallaan 27.4.2021
Kevään Just food Talks järjestettiin Martta-Akatemiassa. Uuden kasvukauden kunniaksi aiheina olivat kumppanuusmaatalous ja peltoluonnon monimuotoisuus.
Lue lisää
img
Uusi politiikkasuositus kannustaa päästövähennyksiin ja hiilensidontaan 27.4.2021
Just food mukana antamassa viljeltyjen turve- ja kivennäismaiden toimenpidesuosituksia.
Lue lisää
img
Syyt olla vähentämättä punaisen lihan kulutusta alkavat olla vähissä 26.4.2021
Millaisia vaikutuksia lihan ja lihavalmisteiden korvaamisella olisi ravintoaineiden saantiin ja terveyteen? Tätä pohtii Peppi Haario Just food Blogissaan.
Lue lisää
img
Ruoka murroksessa podcastissa kysytään mitkä ovat ruokamurroksen haavoittuvat ryhmät? 26.4.2021
Neljännessä jaksossa ravitsemusasiantuntijat Liisa Valsta ja Arja Lyytikäinen pohtivat millaisia haasteita ruokamurros tuo ruokapöytiin ja päätöksentekoon, kun tavoitteena on tasa-arvoinen mahdollisuus terveelliseen, turvalliseen ja kestävään ruokavalioon.
Lue lisää
ruokakulho
Kestävän ruuan tutkimus on kansainvälisesti aktiivista 13.4.2021
Avoin symposium tarjosi laajan kattauksen näkemyksiä kestäviin ruokavalioihin.
Lue lisää
img
Ikä, ammatti vai asuinpaikka? – Selityksiä suomalaisten ruokamenojen ja niiden ilmastopäästöjen eroille 11.4.2021
Ilmeneekö suomalaisten ruokailutottumuksissa eroja asuinpaikan, ammatin ja iän suhteen? Tätä pohtivat Santtu Karhinen ja Hannu Savolainen Just food Blogissaan.
Lue lisää
Lisää puheenvuorojamme

 

Reilu ruokamurros eli Just food -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti.

  • Tulosta sivu