Ruoka murroksessa - Just food Podcast

Just food -hankkeessa käynnistyi lokakuussa 2020 uusi keskustelunavaus Ruoka murroksessa -podcast, joka avaa hankalia käsitteitä ja herättelee keskustelua aiheen eri näkökulmista.

Podcastin tavoitteena on tukea monipuolista keskustelua reilusta ruokamurroksesta. Tuomme mukaan keskusteluun mielenkiintoisia puhujavieraita ruokajärjestelmän eri puolilta – tutkijoita, asiantuntijoita ja tavallisia ihmisiä.

”Tavoitteenamme on tuoda kuuluviin myös niiden tahojen ääni, jotka yleensä eivät pääse politiikkakeskustelussa ääneen, kuten vaikkapa koululaiset”

- sanoo hankkeen vuorovaikutusvastaava, tutkija Kaisa Karttunen, e2 Tutkimuksesta.

Osallistu keskusteluun Twitterissä @justfood_stn käyttäen aihetunnistetta #Ruokamurroksessa. Esitämme parhaat kysymykset tulevissa jaksoissamme alan asiantuntijoille. Ohjelman jaksot voit kuunnella muun muassa Spotifyssa sekä Apple Podcasteissa ja Google Podcasteissa. Kaikki jaksot ja niiden tekstimuotoisen version löydät alta.

Jakso 1 - Matkalla reiluun, terveelliseen ja ilmastoviisaaseen ruokajärjestelmään

Ensimmäisessä jaksossa Kaisa Karttunen sekä Minna Kaljonen keskustelevat juontaja Hanna Jensenin johdolla perusasioista ja siitä, mitä matka kohti reilua, kestävää ja ilmastoviisasta ruokajärjestelmää käytännössä tarkoittaa.

Lue podcast tekstimuodossa.

Jakso 2 - Mitä on ruokamurroksen reiluus?

Toisessa jaksossa kysytään mitä on ruokamurroksen reiluus? Miten ruokamurroksesta tehdään oikeudenmukainen ilman syyllistämistä? Asiaa puntaroivat Teea Kortetmäki sekä Aktivistimummo Seija Kurunmäki.

Lue podcast tekstimuodossa.

Jakso 3 - Murrospolkuja pitkin astellen

Kolmannessa jaksossa Jyrki Niemi ja Birgitta Vainio-Mattila puhuvat ruoka- ja maatalouspolitiikkaa, mutta hyvin käytännönlähtöisellä ja mielenkiintoisella tavalla. Keskustelun aikana selviää, miten voisimme astella erilaisia murrospolkuja pitkin kohti reilua, kestävää ja ilmastoviisasta ruokajärjestelmää.

Lue podcast tekstimuodossa.

Jakso 4

Neljäs jakso ilmestyy kevään aikana 2021, pysy kuulolla!

 

Julkaistu 26.10.2020 klo 13.05, päivitetty 17.2.2021 klo 10.17
  • Tulosta sivu